Vykradnutý kolkomat v Prešove. Krádež benzínu. Výbuch plynu v rodinnom dome

12.04.2011 Celý región

Vykradnutý kolkomat v Prešove
Prešovskí policajti vyšetrujú krádež vlámaním do kolkomatu nachádzajúceho sa na katastrálnom úrade v Prešove. Ku krádeži došlo v presne nezistenom čase v dobe od 8.4.2011 do 11.4.2011. zatiaľ neznámy páchateľ sa bez poškodenia dostal do priestorov úradu, kde následne v jednej z miestnosti vylomil kolkomat. Z neho potom ukradol kolky a peniaze. Spôsobená škoda zatiaľ vyčíslená nebola.
Prípad vyšetrujú prešovskí policajti ako prečin krádeže.

Krádež benzínu
Poverený príslušník Oddelenia Železničnej polície PZ Prešov začal trestné stíhanie pre prečin krádeže. Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 6.4.2011 do 11.4.2011 počas prepravnej cesty medzi železničnou stanicou Štúrovo a železničnou stanicou Plaveč, okr. Stará Ľubovňa nezisteným spôsobom odstránil z hlavného vypúšťacieho ventilu plastový plombový uzáver. Následne páchateľ ukradol z cisternového vozňa celkovo 7.000 kg benzínu. Celková škoda spôsobená krádežou a poškodením bola vyčíslená na takmer 10.000,- €.

Napadnutie psom
Policajti zo Spišskej Starej Vsi včera vzniesli obvinenie pre prečin ublíženia na zdraví 73 ročnej žene, bytom Lysá nad Dunajcom, okres Kežmarok. Obvinená dňa 5.3.2011 v čase okolo 17.30 hod. na začiatku obce Lysá nad Dunajcom nezabezpečila svojho psa voči svojvoľnému pohybu. Ten na štátnej ceste napadol okolo prechádzajúcu poškodenú, čím jej spôsobil zranenia po uhryznutí psom na lakti, predlaktí ruky a rany v krížovej oblasti. Doba liečenia u poškodenej si vyžiadala dva týždne. Obvinená je stíhaná na slobode.

Výbuch plynu v rodinnom dome
Doposiaľ neznámy páchateľ dňa 12.4.2011 v čase asi o 04.00 hod. úmyselne vydal ľudí do nebezpečenstva ťažkej ujmy na zdraví tým, že spôsobil výbuch plynu v rodinnom dome v obci Nižný Hrušov, okres Vranov n/T. V tom čase sa v rodinnom dome nachádzali tri osoby (39 ročný syn, 66 ročná matka, 84 ročná stará mama). Následkom výbuchu plynu došlo k požiaru a úplnému zhoreniu celého poschodia domu a poškodeniu celej statiky. Podľa predbežnej lekárskej správy 39 ročný muž utrpel zranenia typu popáleniny tváre, hlavy, horných a dolných končatín II. a III. stupňa v rozsahu 36 % povrchu tela a v súčasnosti je hospitalizovaný na ARE vo vranovskej nemocnici. Doba liečenia u poškodeného si vyžiada približne šesť týždňov. Celková škoda na majetku bola vyčíslená na takmer 85.000,- €. Vranovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia.
 

Vyberte región